dinsdag 16 juli 2013

Personal | Say hello to a healthy lifestyle!

Let's go. Hoewel het al een tijdje als een lastige vlieg in mijn achterhoofd zat rond te zoemen, heb ik nu eindelijk beslist dat ik er iets aan moet doen. Ik heb het gewoon te lang laten aanslepen. Zonder het zelf te merken slopen de extra kilootjes richting mijn benen en hechtten ze zich vrolijk vast aan mijn poep en billen. Ehm, hallo? Heb ik jullie uitgenodigd? Hell no. Als ik naar mijn benen kijk, dan word ik niet bepaald blij. Aangezien ik binnenkort op vakantie ga en volgend jaar wanneer ik ga studeren in een totaal nieuwe omgeving kom, zou ik me graag wat zekerder in mijn vel voelen. Hoog tijd dus dat om hier iets aan te doen!

Daarom heb ik besloten dat ik meer ga sporten én gezonder ga eten. Diëten werkt namelijk niet bij mij, dan ga ik mezelf alleen maar uithongeren en vervolgens bezwijk ik gewoon onder de honger en herval weer in mijn oude patroon. Daarom wil ik proberen mijn gewoontes te veranderen en gezonder te gaan leven. Dit in combinatie met sporten zal er vanzelf voor zorgen dat mijn benen weer strakker worden en ik me weer tevreden voel over mijn lichaam. Omdat er heel wat meisjes (en jongens ?) graag meer willen sporten en gezonder willen eten, leek het me een leuk idee om dit proces, tips en het resultaat met jullie te delen. Ben je al benieuwd hoe ik het ga aanpakken? Lees dan snel verder. Adieu extra kilo's, hallo strakke benen!

Bron: Weheartit
Sporten
Als ik wil dat mijn benen strakker worden, dan zal er niks anders opzitten dan te beginnen sporten. Vorige zomer heb ik een maand of twee iedere dag touwtje gesprongen, en ik moet zeggen dat dit echt wel hielp! Zo doe je toch elke dag iets en het duurt niet eens zo lang. Ondertussen heb ik ook enkele workouts opgezocht op YouTube. Mijn doel is om 2 of 3 keer in de week ofwel een workout te doen, ofwel buiten te gaan joggen, ofwel bergop te stappen op de loopband . De andere dagen wil ik minimum 500 keer touwtjespringen en onderstaande oefeningen een paar keer uitvoeren. Zo doe ik toch elke dag iets van sport, ook al heb ik niet veel tijd. Alle kleine beetjes helpen, nietwaar? Het handige is dat je zowel de workouts als het touwtjespringen thuis kan doen, en dus enkel sportschoenen, een springtouw en YouTube nodig hebt. Geen excuus meer dat je geen tijd had om naar de sportschool te gaan...

Als je op vakantie gaat, is het zeker aan te raden veel te zwemmen. Het schijnt namelijk dat je in het water aanzienlijke hoeveelheden calorieën verbrand volgens deze site. Zwemmen zorgt trouwens voor een kleinere belasting van de spieren, dus je hebt veel minder kans op blessures. Tijdens het zwemmen gebruik je praktisch elke spier in je lichaam, dat wil zeggen buikspieren, borstspieren, beenspieren enzovoort. Aangezien ik graag zwem, ben ik heel blij dat ik dit ontdekt heb. Laat dat strak lichaam maar komen, zwemmen maar!

1. Ga liggen op de zijkant van je lichaam, steun op de onderkant van je arm. Hef je been 20 x omhoog. Draai je om en doe dit hetzelfde met je ander been. Herhaal nog 2x langs beide kanten.

2. Ga rechtop staan met je voeten ongeveer op heupbreedte. Houd je armen gestrekt voor je en buig door je knieën tot je poep ongeveer op gelijke hoogte komt met je knieën. Probeer er voor te zorgen dat je knieën niet voorbij je voeten komen. Doe dit 10x.

Food
Mijn benen moeten niet alleen strakker worden, maar ze mogen ook wel wat slanker zijn. Ik wil dus graag mijn eetpatroon een beetje aanpassen. Ik wil meer letten op wat ik eet en niet zomaar de koekenkast induiken als ik honger heb. (Al zijn die american cookies wel heel verleidelijk natuurlijk...) Ik wil zorgen voor gezondere tussendoortjes (fruit, groenten) en minder grote hoeveelheden eten dan ik voorheen deed. Je kan beter wat meer gezonde tussendoortjes eten dan je aan tafel vol te stoppen omdat je uitgehongerd bent, dus dat ga ik eens proberen! Onlangs ontdekte ik trouwens dankzij mijn buurvrouw hoe lekker smoothies zijn. Yum, heerlijk! Het pluspunt is dat ze ook nog eens heel gezond zijn, dus in de toekomst wil ik graag eens kijken voor een blender. Ik zie het al helemaal zitten om mijn eigen smoothies te gaan bereiden. Als iemand nog lekkere receptjes heeft?

Zijn er nog mensen die net als ik gezonder willen eten, meer willen sporten en een beetje willen afvallen? Zouden jullie artikels met tips en ervaringen van mijn kant leuk vinden om te lezen? Laat het weten in de comments! 

Liefs,
Aurelie


10 opmerkingen:

  1. Kleinere porties verdeeld over de dag, dus om de twee/drie uur eten, helpt inderdaad super goed :) Ik voel me er ook veel lekkerder bij (in combinatie met sporten)! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit! Ik ben benieuwd naar je tips voor een gezondere levensstijl, want die kan ik wel gebruiken :p.

    Maar ik zou je willen waarschuwen voor die smoothies, uiteraard zien ze er heerlijk en gezond uit, maar het zijn ook verborgen suikerbommen. (lees dit artikel: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1662213/2013/07/02/Deze-slanke-voeding-maakt-net-dikker.dhtml )

    Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hm dat wist ik helemaal niet, bedankt voor de tip! Dan zal ik inderdaad maar niet overdrijven met die smoothies, jammer! Nu dacht ik eens iets lekkers en gezond gevonden te hebben haha.

      Verwijderen
    2. Ja echt jammer, de meeste dingen die ik lekker vind blijken ongezond te zijn. Haha :p

      anothergirlinthecrowd.wordpress.com

      Verwijderen
    3. Smoothies zijn alleen slecht wanneer je hier in overdrijft, maar dit is altijd het geval als je overdrijft. Té is nooit goed. Ga in ieder geval altijd voor de verse zelfgemaakte sapjes en smoothies. Dan weet je dat er alleen puur natuur in zit en geen kunstmatige troep.

      Daarnaast is je sportplan hartstikke goed! Touwtje springen is een hele goede manier van cardiotraining. Voor het eten kan ik je verder aanraden om alle 'slechte'koolhydraten te vervangen door 'goede'. Dus geen witte pasta en witbrood meer, kies voor volkorenvarianten en bijvoorbeeld quinoa of zilvervliesrijst.

      Ben benieuwd naar je volgende artikelen, ik vind dit erg leuk om te lezen :)

      Verwijderen
    4. Het zal je waarschijnlijk verbazen, maar ik weet ook wel dat je van een paar smoothies niet dik wordt, ik ben namelijk niet achterlijk zoals jij lijkt te denken. Ik wou alleen maar even waarschuwen voor het feit dat er best veel suiker in zo'n drankje zit(dat is natuurlijk afhankelijk van het soort fruit dat je gebruikt), en dat je er dus niet mee moet overdrijven. Ik wou er even op wijzen dat het een beter idee is om de stukken fruit gewoon zo te eten ipv te drinken, aangezien dit je langer een gevuld gevoel geeft.

      Smoothies veroorzaken een opstoot van energie die snel weer afneemt (zoals frisdranken etc.)Je kunt je hierdoor lusteloos, geïrriteerd en zelfs nog hongeriger dan ervoor voelen. Ook raakt het hoge niveau van fructose, de suikers in fruit, niet verbrand en wordt dit omgezet in vet. Af en toe een smoothie kan natuurlijk geen kwaad... Maar dat kan ook over chips of koekjes gezegd worden...

      Verwijderen
    5. Het was ook niet mijn bedoeling om jou aan te vallen en ik denk ook zeker niet dat je achterlijk bent. Sorry als ik je dat gevoel heb gegeven. Ik snap je punt.

      Verwijderen
    6. Ik heb iets te overdreven gereageerd, sorry daarvoor :p Ik voel me vaak nogal snel aangevallen

      Verwijderen
  3. Lijkt me super leuk om tips en ervaringen te lezen! Ik moet mijn eetpatroon ook écht aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben de laatste tijd ook heel gezond bezig :) Op vakantie gaat het natuurlijk weer niet zo goed, maar ja. Ik zou artikels met ervaringen zeker heel leuk vinden!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, daar maak je me echt blij mee!