zaterdag 8 december 2012

Other | Gifts


We zijn ondertussen alweer december, wat gaat de tijd snel! Ik weet nog dat ik er begin september tegenop zag om terug naar school te gaan, en ondertussen zijn we alweer 3 maanden verder en zit ik midden in de examens. Ik wil me alvast verontschuldigen voor het gebrek aan posts deze laatste 2 weken. Ik moet steeds zoveel leren dat het er gewoon niet van komt. Ik steek namelijk wel wat tijd in het maken van een artikel, en die heb ik nu helaas bijna niet. ( even zielig doen haha )
December is een maand die ik – mijn examens niet meegerekend natuurlijk – erg leuk vind. Kerstmis, Nieuwjaar en Sinterklaas, whieeeeee. December is een maand waarin je lekker veel kan eten (ik hou van al die lekkere hapjes), cadeautjes kan geven en krijgen en gewoon gezellig kan samen zitten met familie en vrienden. Maar… cadeautjes geven is eigenlijk nog niet zo makkelijk. Iets voor een meisje kopen gaat vaak nog het snelste, daar weet je meestal wel iets voor te vinden. Maar waarmee maak je bijvoorbeeld je ouders, je broer of je vriendje blij mee? Ik ging op zoek naar enkele ideeën…Ouders zijn eigenlijk nog niet zo moeilijk, als ik er zo over nadenk. Tenslotte zijn ze – volgens mij – met ongeveer alles tevreden. Mijn ouders zijn van het type dat ze zelfs niet eens een cadeau van mij verwachten. Toch wil ik graag iets voor hen kopen. What to do?


Fotoboeken vind ik zelf erg leuk. Tegenwoordig maakt iedereen heel veel foto’s, maar die verdwijnen dan gewoon ergens in een mapje op de computer. Dat is toch jammer, niet? In een fotoboek kan je allerlei herinneringen verzamelen. Fotoboeken maken is trouwens ook helemaal niet moeilijk. Er zijn verschillende sites te vinden waar je er online kan maken en bestellen, zoals Hema, Pixum, Albelli, … Love it! 

Een persoonlijke kalender met foto’s is ook erg leuk. Gewone kalenders zijn maar saai, maar als je ze zelf samenstelt zien ze er meteen veel leuker uit. Dit kan onder andere ook bij Albelli, Kruidvat, Hema, Vistaprint, … Over het algemeen komen de sites van de fotoboeken overeen met deze links, dus hoef je niet ver te zoeken. Mijn moeder heeft dit trouwens zelf al een aantal keren gedaan en dat pakte altijd erg goed uit!


Een foto afdrukken op canvas is iets wat ik al heel lang wil doen. Helaas is het er nog altijd niet van gekomen, een goede foto vinden is nog niet zo simpel. Maar het bracht me wel op ideeën:  geef je ouders een leuke (gezins)foto op canvas. Pluspunt: het kan een kamer net een tikkeltje gezelliger maken. Sites waar je dit kan bestellen zijn Pixum, Hema, bestecanvas.be, DreamPhoto, …


Zelfgemaakte cake, taart, muffins, whatever you wantDit mag natuurlijk ook niet ontbreken, want ook dit zijn leuke cadeautjes. Een voordeel is dat je er ook niet veel geld aan hoeft uit te geven. En als je taart een beetje mislukt, who cares. Je ouders zullen er vast heel blij mee zijn en vergeet niet dat het het gebaar is dat telt haha. Je hebt het dan in elk geval geprobeerd!

Natuurlijk zijn cadeautjes niet altijd zo goedkoop. Helaas groeit het geld niet op onze rug (althans niet op de mijne), maar je kan dit oplossen door samen met je broer en/of zus iets te kopen, dan betaal je slechts de helft. Handig toch?Jongens zijn vaak iets moeilijker. Ik vroeg me af wat ik kon kopen voor mijn tweelingbroer, maar erg ver kwam ik niet. Met zijn hulp bedacht ik enkele mogelijke cadeaus. Zijn eerste tip was iets met muziek. Een cd van een band die hij leuk vindt, een kaart voor een concert, een cadeaubon voor iTunes enzovoort.
Persoonlijke cadeau's, zoals de zelfgemaakte lekkernijen die ik hierboven al noemde, zijn natuurlijk ook leuk om te geven. Ook zijn er nog andere mogelijkheden buiten eten: een zelfgemaakte kussensloop met een mooie tekst of een foto, een t-shirt dat je zelf een persoonlijke touch geeft, er zijn tal van mogelijkheden!

Verder kan je ook altijd kiezen voor filmtickets, iets wat te maken heeft met zijn hobby's, of een boek (ik weet dat niet veel jongens lezen, maar wonder boven wonder is er een serie waar mijn broer alle boeken van gelezen heeft, het kan dus...).
Het hangt er natuurlijk van af of je iets wil kopen voor je broer of voor je vriendje. Voor je vriendje kan je het altijd een beetje romantischer of persoonlijker maken.

Hopelijk hebben deze ideeën jullie wat kunnen inspireren! Hebben jullie al leuke cadeautjes gekocht of heb je zelf nog leuke tips? Laat het achter in de comments!

- Aurelie

(Foto's zijn niet door mij gemaakt)

6 opmerkingen:

 1. Leuke tips ! Mag ik vragen hoe je die fotos rond maakt? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit doe ik zelf altijd met een bewerkingsprogramma zoals Gimp, Photoshop of Photofiltre. Daar vind je een cirkelvormige selectietool waarmee je dus cirkelvormige delen uit je foto's kunt selecteren. Die kun je dan kopiëren en in een nieuw bestand plakken et voila! :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke tips!! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke en goede tips, ik heb er zeker wat aan! Ik vind het zelf altijd zo vreselijk moeilijk om iets voor mijn vader en opa's te kopen haha. Nouja, ik maak het mezelf vaak ook moeilijk omdat ik niet altijd een luchtje ofzo wil geven haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips, cadeaus voor jongens bedenken is idd erg moeilijk, heb zelf twee broertjes en moet nog iets voor kerst. Geen idee :) Maar zo'n itunes kaart is wel een goed idee ja.
  Leuke blog, ik volg je,
  Liefs,x
  ps; er is een giveaway op mijn blog, wil je misschien meedoen? Zou ik super vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips! Jongens/mannen zijn idd wat moeilijker!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, daar maak je me echt blij mee!