maandag 29 juli 2013

Food | Nasi goreng

Nom nom nom. Nu het vakantie is en ik zeeën van tijd heb (tenminste, nu ik niet moet werken), heb ik eindelijk de kans om mijn kookskills een beetje te verbeteren. Ik ben namelijk niet echt een keukenprinses, en aangezien ik bijna 18 jaar word is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Als ik zie wat anderen allemaal al kunnen bereiden, daar verbleek ik een klein beetje bij. Dus doe ik mijn best zelf dingen klaar te maken in de hoop niks te laten aanbranden, laten vallen of laten overkoken. Tot nu toe is het aardig gelukt! Afgelopen week maakte ik met een beetje hulp van mijn vader super lekkere nasi goreng. Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken, en het is erg lekker. Bij deze deel ik het recept met jullie. Smakelijk!




Ingrediënten: voor 2 personen (voor 4 personen verdubbel je de hoeveelheden)
Een snuifje zout
1/2 ui
1/2 rode paprika
1/2 groende paprika
50g sojascheuten
1 builtje rijst
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vetstof
2 eieren
Peper en zout
1/2 kipfilet
Kippenkruiden
1 snede hesp
1/2 mespuntje sambal olek (heel pikant!)
Een snuifje paprikapoeder
1/2 eetlepel sojasaus
1/2 koffielepel kerriepoeder


Recept
1. Breng water met een snuifje zout aan de kook. Reinig ondertussen de ui en snijd deze in kleine stukjes. Reinig, spoel en snij beide paprika's. Spoel ook de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.

2. Breng de rijst aan de kook volgens het aantal minuten op de verpakking. Bij mij duurde dit 11 minuten.

3. Verhit olijfolie in een wok. Fruit hierin de ui (lees hier wat fruiten wil zeggen). Voeg hierna de paprika's, de sojascheuten en een beetje water toe. Dit hoeft niet veel te zijn, ongeveer een bodempje. Stoof het geheel 10 minuten met behulp van het deksel.

4. Klop de eieren los met een beetje peper en zout. Smelt vetstof in een pan en bak de eieren tot een omelet. Laat dit afkoelen op een bord.

5. Snijd de kipfilet in stukjes, smelt opnieuw vetstof in een pan en bak de stukjes kipfilet. Kruid ze met een beetje kippenkruiden.

6. Snijd de hesp in stukjes, bijvoorbeeld in vierkante blokjes. Breng nu de hesp, de stukjes kipfilet en het omelet samen in de wok. Giet de rijst af en roer deze ook onder het geheel.

7. Hierna hoef je enkel nog de sojasaus, paprikapoeder, kerriepoeder en sambal toe te voegen. Je kan zelf een beetje experimenteren met de hoeveelheden naar je eigen smaak. Meng alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten een beetje verspreid zitten.

Et voila, dat was het. Het is een beetje hectisch om het alleen te doen, omdat je heel wat dingen moet bakken en koken. Daarom is het aan te raden om dit samen met iemand te doen. Tenzij je natuurlijk een professional bent en niet zo'n onervaren kluns als ik! Het is echt heel lekker en zeker een aanrader om te maken. Wat vind jij van nasi goreng?

Liefs,
Aurelie

7 opmerkingen:

  1. De eerste keer dat ik dit maakte liet ik per ongeluk het ei aanbranden :p Maar ook zonder het ei was de nasi goreng heerlijk :) Ik ben een dikke fan van dit gerechtje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeee dit is zo lekker, het recept is fijn uitgelegd!

    quirkyandcurly.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt het lekkerste gerecht ooit! En niemand van mijn gezin vind het lekker, dus we eten het enkel op mijn verjaardag haha, maar ok", misschien als ik het zelf maak dat ze het niet zo erg vinden :D

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, daar maak je me echt blij mee!