Ingrediënten:
600 gram bladspinazie
1 groot ei (wij hebben twee kleinere gebruikt)
bladerdeeg (wij gebruikten gewoon 1 pakje zoals bij taarten)
300 gram fètakaas
5 lente-uitjes of 3 normale uien
olijfolie
peper en zout
olijfolie
peper en zout
Recept
1. Verwarm de oven op 180 graden. Spoel en droog de spinazie. Snijd de uien in kleine stukjes en fruit ze in de pan. Voor diegenen die niet weten wat 'fruiten' wil zeggen (ik moet toegeven dat ik als leek ook niet wist wat het betekende): dit houdt in dat je ze bakt (hier in 2 el olijfolie) tot ze glazig zijn, dus dat de stukjes mooi glanzen.
2. Voeg de spinazie bij de ui. Wij gebruikten spinazie met room uit een pakje, omdat we helaas niks anders meer in huis hadden. Dit had geen effect op de smaak.
3. Doe het ei (of de eieren) in een kom en klop ze los. Snijd de feta kaas in stukjes, verbrokkel ze en meng dit onder het ei. Meng de spinazie onder het mengsel van feta en eiwit en kruid met peper en zout.
4. Snijd het bladerdeeg in stukjes en verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Dan moet je enkel de stukjes nog mooi toevouwen (je kan bijvoorbeeld driehoekjes maken) en dan kan je ze in een voorverwarmde oven steken. Na ongeveer een half uurtje zijn ze klaar, afhankelijk van hoe krokant je ze wil.
Bij ons hadden ze eigenlijk nog iets langer in de oven gemoeten, maar ze waren toch erg lekker. Wat vind jij van spanakopita's? Ik heb er in ieder geval van genoten! Smaakt naar meer...
Liefs,
Aurelie
Jummie, ziet er erg lekker uit! Xx
BeantwoordenVerwijderenLijkt me echt lekker! Ik hou sowieso wel van dit soort dingen
BeantwoordenVerwijderenOehh ziet er heerlijk uit! X
BeantwoordenVerwijderen'Dit is echt mijn lievelingsrecept allertijden. ik ga hem echt meteen weer uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er lekker uit! Alleen hou ik niet van spinazie...
BeantwoordenVerwijderenZiet er super lekker uit! :)
BeantwoordenVerwijderenxx livelikemaike.blogspot.com