vrijdag 15 november 2013

Food | Spaghetti bolognese op basis van rode wijn

Ik moet jullie waarschijnlijk niet meer vertellen dat ik dol ben op pasta. Pasta en ik zijn de beste vriendjes, hij stelt me nooit teleur. Heerlijk! Toen mijn moeder een tijdje geleden thuis kwam met een boek genaamd 'Minibijbel Pasta' kon ik niet anders dan blij zijn, niet waar? Een boek met ontzettend veel recepten, allemaal pasta's: de hemel op aarde! Er staan veel pasta's in waar ik nog nooit van gehoord heb en die ik dus zeker een keertje wil uitproberen. Ondertussen heb ik al eentje van het boek uitgeprobeerd: spaghetti met een bolognesesaus op basis van rode wijn. Niet moeilijk om te maken, maar oh zo lekker. Spaghetti bolognese is een klassieker, maar door de rode wijn smaakt het toch een tikkeltje anders. Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar! Helaas heb ik geen foto's van de spaghetti zelf, omdat ik er toen niet aan gedacht had om het recept op mijn blog te zetten. Bij deze wil ik het toch graag met jullie delen. Smakelijk!




Ingrediënten voor 4 tot 6 personen (je kan uiteraard bepaalde ingrediënten weglaten of vervangen door iets anders, zoals je zelf wil)
1 ui
1 kleine wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
400 g rundergehakt
120 ml rode wijn
200 ml passata
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel verse gladde peterselie, gehakt
ongeveer 350 ml runderbouillon
8 Italiaanse kerstomaatjes (naar keuze)
zout en gemalen zwarte peper
pasta



Bereiding
1. Hak alle groenten fijn. Verhit daarna de olie in een pan, voeg de gehakte groenten toe en bak ze 5 à 7 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig.

2. Voeg het rundergehakt toe en bak dit 5 minuten. Roer regelmatig met een houten lepel om het gehakt rul te maken. (Ik doe dit zelf altijd met een vork, hangt er vanaf hoe groot je de stukken gehakt wil.) Roer daarna de wijn erdoor.

3. Kook dit 12 minuten. Vervolgens voeg je er de passata, de tomatenpuree, kruiden en 60 ml bouillon bij. Breng met zout en peper de saus op smaak. Roer goed en breng het daarna aan de kook.

4. Leg een deksel op de pan en laat de saus 30 minuten koken op een laag vuur terwijl je af en toe roert. Indien nodig kan je er meer bouillon bijgieten. Voeg eventueel de tomaten toe en laat dit nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken. Ook kan je nog kruiden toevoegen om de saus verder op smaak te brengen.

5. Kook ondertussen de pasta en voeg daarna de saus bij de pasta. Klaar!


Zo, dit was het! Ik vond in het elk geval erg lekker. Laat het me zeker weten als je het receptje uitgeprobeerd hebt! Zou jij deze pasta eens willen bereiden?

Liefs,
Aurelie



2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie, daar maak je me echt blij mee!