vrijdag 23 november 2012

Travel | Andalusië


Reizen is iets wat ik graag doe. Het in contact komen met andere culturen is erg interessant. Je kan zo veel mooie dingen ontdekken die echt de moeite waard zijn om eens gezien te hebben in je leven. Ook is een reis de ideale manier om lekker te ontspannen, nieuwe mensen te ontmoeten en veel plezier te maken! Aangezien dit mijn laatste jaar is op de middelbare school, kon ik me inschrijven voor een eindreis. Ik had keuze uit een tripje van 4 dagen naar Venetië of een reis van 8 dagen naar Andalusië, gecombineerd met Madrid. Ik ben ondertussen al in verschillende landen geweest, maar Andalusië is nieuw voor mij. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt: ik ga naar Andalusië! Het is niet zo dat ik niet naar Venetië wil, want daar zou ik zeker ooit ook nog eens naar toe willen, maar de langere reis trok me toch meer aan. In deze post laat ik jullie kennismaken met Andalusië. Helaas moet ik nog enkele maanden wachten voor ik er effectief heen ga, maar het is nooit verkeerd om er alvast even over weg te dromen!


Stierengevechten, tapas, stranden, flamenco, witte huisjes, islamitische cultuur, …

Andalusië ligt in het Zuiden van Spanje, aan de Middellandse Zee. Er heerst een mediterraan klimaat, wat wil zeggen dat de zomers droog zijn en de winters zacht. Ik ga er in april heen, dus hopelijk kunnen we dan al genieten van aangename temperaturen!
De hoofdstad is Sevilla, een stad die we dan ook zeker zullen bezoeken. Hier vind je enkele prachtige plaatsen terug, waaronder de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda en  het Alcázar – het Koninklijke Paleis van Sevilla.


Ook zullen we Ronda bezoeken, een stadje gelegen op een imposante rots. Verder gaan we naar Cordoba, de Costa del Sol en Granada. Alhambra – het architectonisch hoogtepunt van de reis als ik de begeleider moet geloven – staat ook op het lijstje. Dit is een paleisfort waar de meeste mensen heen gaan met als doel de Palacios Nazaríes te bezoeken, ofwel de Nasridische paleizen.  Deze paleizen herbergen de meest briljante en best bewaarde Moorse architectuur van Spanje.


Natuurlijk bestaat de reis niet alleen uit cultuur. We krijgen ook de tijd om te shoppen, bijvoorbeeld rond Puerta del Sol en de kleurrijke rommelmarkt El Rastro, beide in Madrid. We gaan ook naar een pretpark en kan je eventueel het voetbalstadion van Real Madrid bezoeken. Een dagje op het strand kan ook niet ontbreken. Ik heb er in elk geval al superveel zin in!



Ben jij al eens naar Andalusië gegaan of zou je er graag eens heen willen? Heb je misschien nog tips in verband met dingen die ik zeker moet gezien hebben? Laat het me gerust weten!


-   Aurelie

(Geen van deze foto's is door mij gemaakt)

13 opmerkingen:

  1. Leuke post :)
    Zelf ben ik nog niet naar Andalusië geweest, maar ik zou er graag eens naartoe gaan. Ook Madrid lijkt me een zeer leuke stad om te bezoeken. Het Museo del Prado in Madrid is volgens mij zeker de moeite waard om te vereren met een bezoekje als je in Madrid bent. Je vind er onder andere het beroemde schilderij 'Las Meninas' van de Spaanse schilder Velazquez terug. Zelf zou ik graag dit schilderij eens van dichtbij kunnen bewonderen. Ik wens je in ieder geval veel plezier toe op je eindreis :).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Zowel voor je reactie als voor de inhoud haha! Het Prado museum staat inderdaad ook op het lijstje van de dingen die we gaan bezoeken, ben er best wel benieuwd naar. Ik zal zeker zorgen dat ik 'Las Meninas' met mijn ogen heb kunnen zien. Hopelijk kan jij dat zelf ook eens doen! Als de reis achter de rug is, ga ik hier ook zeker een verslagje van maken met een heleboel foto's, lijkt me heel fijn als herinnering :)

      Verwijderen
  2. en dan breng je een cadeautje mee voor de thuisblijvers?:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoo leuk dat je naar Andalusië gaat, ik ben er nooit geweest, maar lijkt me echt mooi! Geniet ervan en veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Andalusia lijkt md heerlijk :-)
    De stierengevechten vind ik alleen heel slecht

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me echt super tof om heen te gaan! Ooit wil ik nog naar Spanje.

    xoxo
    http://abouteverythingxoxo.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gaaf zeg! Ziet er echt heel mooi uit allemaal! Ik ben zelf nog nooit in spanje geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat geweldig! Ik ben zelf al een paar keer in Spanje geweest, het is een prachtig land! Ik kan niet zo goed tegen extreme hitte in de zomer, dus naar Andalusië gaan is voor mij niet zo slim. Misschien dat we een keertje in de herfst- of voorjaarsvakantie gaan, dat zou ideaal zijn! Het klinkt allemaal super wat je gaat doen, ik ben wel jaloers hoor! :) Ook hartstikke bedankt voor je lieve reactie. <3 xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, gaaf hoor! Ben er nog nooit geweest, uberhaupt niet in Spanje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wauw, ziet er echt heel erg gaaf uit! lijkt me erg leuk om eens naar toe te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie foto's, ziet er heel gaaf uit. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar misschien komt 't nog! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh wauw, ik hou ok zo van reizen! Ziet er heel mooi uit! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk! Moet ik zeker ook eens bezoeken. Hopelijk schrijf je er een post over.
    Heb net je blog ontdekt... Wil je elkaar volgen?
    x Hannah
    http://theadventurouslifestylelab.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, daar maak je me echt blij mee!